DRAGA CUMNATA,DRAGA SORA.......












MULTI ANI ANTONICA!Eu si Alin iti dorim ca azi de ziua ta si tot restul vietii sa ai parte de multa iubire, Sa ai o viata minunata,plina de liniste si multamulta fericire. Sa nu plangi niciodata, Sa nu stii de necaz. Sa nu cunosti durerea si nici amaraciunea, Sa fii iubita si respectata!Familia sa-ti fie frumoasa si unita, Sa nu ai vreun motiv sa fii nemultumita! Sa-ti fie portofelul mereu umplut cu bani, Iar noi CUMNATA si SORA DRAGA iti uram un sincer: LA MULTI ANI !


Bucuria lumii toata,
Zi de zi-n usa sa-ti bata,
Bunul Dumnezeu sa-ti dea

Tot ce iti doresti si ai vrea!

Un ocean de sanatate,
Un munte de noroc,
Un camion cu bani,
Si un sincer
LA MULTI ANI!!! Cu multa dragoste si apreciere ALIN SI LIDIA.

Fidelitatea sexuala - de ce conteaza atat de mult?

Orice cuplu se construieste pornind de la iubire (de un fel sau de altul), afinitati si nevoie de siguranta. Ce loc ocupa increderea si fidelitatea in acest tablou? S-ar parea ca tocmai ele constituie baza reala a unei relatii stabile si armonioase.
Desigur, exista si cupluri care prefera libertatea personala si care nu considera fidelitatea sexuala a fi cea mai importanta intr-o relatie. Dar, mai devreme sau mai tarziu, asemenea cupluri vor avea parte de conflicte care numai in aparenta nu au nimic de-a face cu aceasta libertate consimtita; la o privire mai atenta insa, conflictele au fost generate tocmai de lipsa fidelitatii reciproce.
Increderea reciproca si fidelitatea sunt necesitati care isi cer drepturile in toate planurile unei relatii de cuplu. In fiecare vineri seara, ai incredere ca nu te minte atunci cand iti spune ca are de lucru, el mergand, de fapt, la bere cu baietii. Ai incredere cand iti spune ce salariu are. Il crezi atunci cand, plecat in delegatie, iti spune ce dor ii este de tine si numai la tine se gandeste.
Toate acestea tin de un sentiment de siguranta, te fac sa te simti iubita si importanta pentru omul pe care il iubesti. Nu esti chinuita de gelozie si-i acorzi partenerului tau credit nelimitat.
Dar poti fi sigura, absolut sigura, ca nu te-a inselat si nu te va insela niciodata? Daca te uiti in jur, constati ca majoritatea barbatilor au "calcat stramb" macar o data in viata. Sotiile sau iubitele lor stiu sau nu acest lucru, arata sau nu ca stiu, il accepta ca atare ("E barbat, nu poate altfel, dar tot la mine se intoarce") sau, dimpotriva, prefera sa rupa relatia dupa un asemenea incident.
Adevarul este ca psihosexualitatea barbatilor este pusa sub semnul instinctelor, spre deosebire de femei, la care componenta emotionala este esentiala intr-o relatie sexuala. Ca atare, barbatii sunt mai inclinati catre aventuri sexuale. Oare o aventura de o noapte a partenerului tau este o tragedie? Acest lucru depinde numai de felul cum interpretezi si percepi infidelitatea lui. De asemenea, conteaza daca s-a intamplat o singura data ("Iarta-ma, n-am vrut! S-a intamplat, pur si simplu, si nu a insemnat nimic, findca doar pe tine te iubesc") ori daca istoria se tot repeta. LIDIA SHILLER.

Te simti intotdeauna apropiata de partenerul tau? Va bucurati impreuna de intimitatea caminului si a relatiei voastre?

Oricine tanjeste dupa intimitate - profunda si totala. Oare de ce un lucru aparent simplu este atat de greu de obtinut si, mai ales, de mentinut? Raspunsul obisnuit se leaga de stilul modern de viata, stresant si incarcat, care nu iti mai permite sa petreci suficient de mult timp alaturi de partener. Pe de alta parte, intimitatea este adesea confundata cu performantele sexuale. Dar a face dragoste regulat cu partenerul de viata nu este sinonim cu intimitatea reala, chiar daca, in focul pasiunii, este foarte usor sa iti imaginezi ca aceasta intimitate chiar exista. Barbatii, mai ales, au tendinta de a confunda intimitatea cu relatia sexuala, astfel incat considera o casnicie multumitoare cand relatia sexuala exista, chiar daca aceasta nu e altceva decat rutina. Exista si parteneri cu o relatie absolut satisfacatoare in plan fizic, care pot trai si resimti singuratatea in doi si atunci cand sunt aproape. Ce este, de fapt, intimitatea reala, cum o poti obtine si cum te poti bucura cu adevarat de ea? Specialistii sunt de acord ca intimitatea in cuplu are trei componente majore: deschidere, o buna comunicare verbala si apropiere fizica (din care sexul reprezinta numai 30%!). Daca reusesti sa asociezi aceste componente in proportia corecta, tu si partenerul tau va veti simti intotdeauna doriti si iubiti unul de catre celalalt.Deschiderea
Cu alte cuvinte, sa fii dispus sa iti arati, fata de partener, punctele vulnerabile, sa te arati asa cum esti, nu cum ar dori celalalt. Este o componenta destul de dificila a intimitatii, pentru ca unii traiesc cu teama ca o asemenea deschidere ii lasa descoperiti si foarte usor de ranit. Se tem ca descoperirea punctelor lor sensibile este o arma puternica in mana celorlalti. O atitudine precauta, ca o asteptare, este fireasca in perioada de construire a relatiei, de acomodare reciproca; in aceasta etapa esti sigura ca, pe masura ce va trece timpul, aceste precautii vor disparea de la sine. Dar, surpriza! Iti dai seama ca, pe masura ce anii trec, mecanismele tale te aparare se consolideaza. Este o reactie obisnuita - pe masura ce partenerul te cunoaste mai bine si impartasiti tot felul de probleme domestice sau financiare, senzatia ca propria identitate va fi inghitita de celalalt poate deveni din ce in ce mai puternica. Cu cat cunosti mai bine un barbat, cu cat te apropii mai mult de el, cu atat gesturile si cuvintele lui te vor rani mai tare, pentru ca le vei lua foarte personal...Comunicarea
Chiar si cuplurile care, la inceputul relatiei, au avut o comunicare foarte buna, se pot confrunta, cu trecerea anilor, cu serii de taceri... La inceput vorbeati incontinuu. Fiecare i-a povestit celuilalt despre sine (o conditie a cunoasterii reciproce!). Ati impartasit tot felul de pareri si detalii despre casa si copii, pana la judecati despre arta, economie sau comportamentele celorlalti. Dar lucrurile se modifica pe nesimtite, iar comunicarea dintre voi pare scurtcircuitata de replici banale: "Cine ia copiii de la gradinita?", "Cati bani mai avem luna asta?", "Ce vrei sa mananci astazi?" etc. In rest, tacere. O tacere comoda pana la un moment dat. Incerci sa umpli tacerile cu supozitii si indoieli, ti-e teama sa afli ceva in plus, ca nu cumva sa isti vreo cearta, iar nemultumirea creste in tine. Sentimentele raman, dar se pot transforma in respingere, antipatie sau revolta, deformand din ce ce in ce mai mult comunicarea dintre voi.Apropierea fizica
Ii atingi mana in timpul unei discutii, el te tine pe dupa umeri cat va uitati la televizor, nu uitati niciodata de scurtul sarut de intampinare sau de despartire temporara... Toate sunt gesturi extrem de importante, care mentin intimitatea, chiar mai mult decat partidele de sex reusite. Si atunci, de ce asemenea gesturi dispar in multe cupluri, cu trecerea primului val de pasiune? Din pacate, multi considera ca aceste gesturi sunt doar un preludiu al partidelor de sex, netinand seama ca ele inseamna tandrete si apropiere. Desigur, atingerile sunt placute, dar sunt respinse uneori de una dintre parti (de obicei, de femei), care evita astfel o seara erotica nedorita. Respinse de prea multe ori, gesturile dispar, iar partenerii sunt prinsi in cercul "totul sau nimic": mangaieri urmate obligatoriu de sex sau lipsa totala a apropierii fizice. Gesturile tandre singure, cu sau fara tenta erotica, nu au loc in acest cerc inchis. "Neintelegerea" fizica e adancita de faptul ca, in special dupa 35 de ani, psihosexualitatea barbatilor si cea a femeilor evolueaza diferit, determinand nesincronizari in planul vietii de cuplu. Femeile, mai ales daca au copii mari, se bucura de mai multa independenta si timp, nu se mai simt atat de incarcate de responsabilitati, devin mai increzatoare in ele.
Barbatii, de cele mai multe ori, evolueaza intr-o directie opusa. Sunt mai nesiguri de propriile performante sexuale, se tem ca nu mai pot face fata cu succes cerintelor partenerei, asa ca au tendinta de a ramane mai des pe propria parte a patului. In relatiile de lunga durata, poate interveni jena si indepartarea fizica, astfel incat momentele de intimitate pot fi dificile si cer o reimprospatare a gesturilor care alcatuiesc preludiul. Ceea ce parea firesc si frumos in urma cu zece ani (o mangaiere plina de promisiuni, de pilda) astazi poate parea un gest posesiv si egoist! LIDIA SHILLER.

De ce ne certam?



- Unul dintre cele mai frecvente motive e legat de impartirea responsabilitatilor: cine are initiative si cine este executant? De multe ori ti s-a parut ca faci mai multe decat sotul tau, fiindca, oricum, grijile legate de copii si casa iti revin in cea mai mare parte. La asta se adauga stresul de la serviciu, administrarea bugetului familiei si cate si mai cate.
- Copiii pot fi un motiv de disensiuni intre voi, incepand uneori de la hotararea de a-i avea sau nu. Deseori, partenerii au atitudini diferite fata de copii - mai indulgent sau mai sever, mai pretentios sau mai delasator. Ai vrea ca el sa aiba aceeasi atitudine, iar daca asta nu se intampla, apar discutii. Fiecare partener are o istorie personala de viata si principii diferite asupra educatiei si viitorului copiilor, asa ca este ceva firesc sa existe deosebiri intre voi; important e doar sa nu uiti ca primeaza interesul copilului si nu ambitiile voastre...
- Timpul liber si felul in care il petreci este deseori scanteia care poate aprinde o cearta serioasa. Daca tu ai vrea ca fiecare minut liber sa il petreci alaturi de sot si de copii, nu acelasi lucru il vrea si el. De multe ori, barbatii tin mult la timpul lor liber si doresc sa si-l petreaca si in alt fel decat alaturi de sotie sau de copii. Nici in acest caz, cearta care poate izbucni din cauza acestor nepotriviri de conceptii nu poate duce la o solutie acceptabila pentru ambii parteneri.
- Relatia intima este rareori recunoscuta ca motiv de cearta, dar nu poate fi neglijat rolul ei in asemenea confruntari. Diferentele de ritm sexual si de libido pot duce la confruntari serioase intre parteneri, deseori ascunse insa sub pretextul oboselii sau rutinei. Relatia intima poate fi si o solutie de scurta durata a aplanarii conflictelor... LIDIA SHILLER.

Orice contradictie din cuplu da nastere unor certuri interminabile?

In orice cuplu exista diferente de pareri si nemultumiri. A-i face reprosuri partenerului de viata nu este un lucru neobisnuit. Se spune chiar ca doi parteneri care nu se cearta nu au prea multe sanse sa ramana impreuna in timp. Oare asa sa fie? Mai corect ar fi sa spunem ca un cuplu in care nu exista comunicare nu poate dura prea mult. Dar cearta si comunicarea sunt doua lucruri diferite.
A comunica nu inseamna intotdeauna a fi de acord, ci a avea capacitatea de a spune ce crezi si, mai ales, de a-l asculta si pe celalalt. De multe ori insa, ne dam seama ca nu reusim sa spunem exact ceea ce dorim sau nu intelegem, pe moment, care e problema care ne framanta. Tensiunile dintre parteneri se acumuleaza, nemultumirile si frustrarile cresc, asa ca este normal sa existe izbucniri care degenereaza in cearta. Toate resentimentele acumulate vor iesi la iveala si spui deseori cuvinte pe care le regreti apoi. Ridici tonul, ti se raspunde in acelasi mod sau, si mai enervant, nu ti se raspunde deloc...
Fiecare partener incearca sa domine si sa se faca auzit. Daca ai eliberat o parte din energia negativa care te domina, s-ar putea sa crezi ca impacarea de moment inseamna o rezolvare. Fiecaruia dintre parteneri ii pare rau de ceea ce a spus, urmeaza saruturi si imbratisari, insa data viitoare cei doi o iau de la capat...
De aceea, frustrarile raman nerezolvate si se acutizeaza. Dupa un conflict astepti ca el sa inteleaga ce te nemultumeste, desi nu i-ai spus nimic clar sau ceea ce i-ai spus a fost incarcat de reprosuri si resentimente. O cearta poate fi un dus rece, nu si o modalitate de comunicare intre parteneri. Motivele pentru care se naste o cearta sunt cam aceleasi in orice cuplu. Dar poti sa faci astfel incat sa eviti o confruntare emotionala si sa o transformi intr-o discutie serioasa, care sa foloseasca vietii voastre de cuplu. LIDIA SHILLER.

Amintiti-va intotdeauna sa spuneti "te iubesc"




Aproape ca nu exista om pe acest pamant caruia, daca i se spune cat este de iubit si de apreciat, sa nu se simta bine. in primul rand, pentru ca te simti in siguranta atunci cand cineva iti marturiseste cat de mult tine la tine si iti arata ca sentimentele lui sunt statornice, indi­ferent ca e vorba de partener sau de cei din familia ta. Aminteste-ti mereu ca, oricati ani ar fi trecut peste voi, nu e niciodata depasit sa-i spui partenerului ca-l iubesti. Una dintre cele mai sigure solutii pentru o dragoste longeviva este sa-i faci in continuare "curte", spunandu-i ceea ce simti pentru el.
Amintiti-va impreuna cum ati fost si cum v-ati purtat la primele intalniri, primul sarut sau prima plimbare in doi. Este important sa constientizati ca aveti un trecut impreuna si e intotdeauna placut sa va aduceti aminte si de lucrurile amuzante. Sa radeti impreuna sau sa va induiosati de lucrurile prin care ati trecut va va face sa va simtiti mai apropiati si sa comunicati mai usor si cu alte ocazii. LIDIA SHILLER.